Start Om oss Vi erbjuder Priser Kontakt Länkar

Fler sätt att sköta om sig själv, sin kropp och sin hälsa

Skuru Fotvård är ju inriktade på att sköta om dina fötter så att de och du mår bra.

Hos SpaLinaro kan du få en skön spabehandling och andra sköna behandlingar som bodyscrub, olika inpackningar, lerkurer, honungsinpackning, hot chocolateinpackning mm. SpaLinaro är inrymt i Ulfsunda Slott och de har också speciella Spapaket i samarbete med slottet.

Är du i behov av lite mer "medicinsk" massage typ klassisk massage kan du vända dig till antingen Multifidi Massage på Kungsholmen eller AAA-kliniken där du förutom bindvävsmassage och behandling av naprapat även kan få akupunktur mot dina krämpor eller smärtor. Akupunktur kan visst också hjälpa mot allergiska besvär.

Bra träning för fötter och ben är bl.a. olika typer av träningsutrustning som löpband, motionscykel,  trappmaskin, studsmatta mm. Sådana träningsredskap kan man köpa på nätet bl.a. hos Sporttema.se som  lämnar 30 dagars öppet köp och har fri frakt. Då håller man cirkulationen igång i benen och då mår fötterna bättre och du får mindre besvär.

Ibland kan man behöva få komma till en utbildad samtalsterapeut och få "prata av sig" och berätta om sina problem och innersta tankar. Klara Samtal är en sådan samtalsterapeut i Stockholm som också har samtal för skilsmässa och separation. Ytterligare en samtalsterapeut vid Hötorget är Lotus Utveckling som också har frigörande dans på programmet. Carina Larsson är samtalsterapeut och jobbar med personlig utveckling. En annan samtalsterapeut med inrikning på mindfulness och stresshantering är Rebecka på Mindgarden. Hos Mindgarden kan du få pröva på mindfulness och du kan även köpa CD skivor med mindfulness inriktning.

- så behöver du gå i samtalsterapi så har du nu flera olika typer av samtalsterapeuter att välja mellan.

En samtalsterapeut som är helt inriktad på sorgebearbetning och stresshantering samband med sorg är Bytfokus.nu. En annan samtalsterapeut i Stockholm med inriktning på dels sorgebearbetning, dels hbtq relaterade problem är Brainstretching på söder.

Fler samtalsterapeuter kan du hitta på Psykosyntesförbundets hemsida.

Personlig utveckling borde fler lägga både lite tid och pengar på - istället för en massa mer eller mindre onödiga prylar många köper. Karin Bjärnesand erbjuder personlig utveckling och ledarskapsutveckling med sin egenutvecklade metod intuitionspedagogik. 

För dig som har föräldrar som börjar bli gamla och bor i Stockholm - och speciellt på Norrmalm och Kungsholmen så finns St Görans Hemtjänst & äldreomsorg som tar väl hand om de äldre.

Om du har svårt att få tiden att räcka till och varje dag måste stp vid spisen och laga mat - så kanske en matkasse med veckomenyer och färdiglagad mat hem till dörren kan vara lösningen. 
Matkassar med menyer och råvaror hem till dig är det nuförtiden många som tillhandahåller, men inte så många som också levererar FÄRDIGLAGAD mat.
KlaraMaten är en exempel på en matkasse med färdiglagad, ja då är den tom tom kocklagad, hem till dig eller till din arbetsplats (förutsatt att du bor i Stor-Stockholm).